Duurzaam reizen begint bij GI Travel

Bewust op reis.

Bewust omgaan met de impact van onze travel footprint.

We hechten veel waarde aan het bijdragen aan een duurzame toekomst. Dit start bij de bewustwording van het effect van onze activiteiten op de natuur, cultuur en omgeving van de bestemmingen. Voor zover het binnen onze macht ligt, proberen we onze impact te verkleinen. Dit doen we door op zoek te gaan naar duurzame alternatieven en te letten op de travel footprint, zowel voor onze opdrachtgevers als binnen onze eigen organisatie. Creëer nog meer impact door een duurzame activiteit te integreren in jouw reis of zakelijk event. Zowel in Nederland als in het buitenland hebben we connecties met vele duurzame projecten. Ontdek met ons de mogelijkheden!

Duurzaam Toeristisch Ondernemen

Reizen is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Toerisme is wereldwijd één van de grootste en snelst groeiende industrieën en daarmee 's werelds grootste werkgever. Voor veel landen, zeker voor de minder ontwikkelde, speelt toerisme een belangrijke rol in hun economie en werkgelegenheid en is het een belangrijke bron van inkomsten. Om reizen naar prachtige bestemmingen ook in de toekomst mogelijk te maken, moeten we maatregelen nemen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. De toeristische sector neemt deze verantwoordelijkheid op zich, omdat zij ook over enkele jaren nog aantrekkelijke bestemmingen wil kunnen aanbieden aan de reislustige consument. Meer weten over duurzaamheid binnen onze organisatie? Neem dan contact met ons op.

Plastic Pledge

Wist je dat jaarlijks zo'n 300 miljoen ton aan nieuw (!) plastic wordt gefabriceerd? Dat dit niet-afbreekbare plastic in de helft van alle gevallen maar één keer wordt gebruikt? Denk aan rietjes, bekers, bestek, plastic zakjes, drinkflesjes, etc. En is het product zelf niet van plastic dan zit het er wel omheen. Tijd voor actie!

En daarom heeft GI Travel zich aangesloten bij Global Tourism Plastics Initiative! Hiermee ondersteunen wij de actie om vakantiebestemmingen vrij van plasticvervuiling te houden, zodat onze klanten én lokale gemeenschappen jarenlang kunnen blijven genieten van de ongerepte schoonheid. Klik hier voor meer informatie over Global Tourism Plastics Initiative.

Op reis naar de ruimte met de SpaceBuzz

De non profit stichting SpaceBuzz heeft een uniek, wereldwijd educatieprogramma dat kinderen inspireert om ambassadeur van de aarde te worden, net als astronauten. Onderdeel van het educatie programma is een bezoek van de kinderen aan het SpaceBuzz raketvoertuig voorzien van de de nieuwste Virtual Reality en 5D technologie. Een reis die hun blik op de aarde voorgoed zal veranderen.

Dankzij de strategische samenwerking tussen GI Travel en SpaceBuzz kun jij ook deze unieke ervaring beleven en offreren aan bijvoorbeeld je relaties of werknemers. Tijdens je bezoek maak je een "raketvlucht" door de ruimte waarbij André Kuipers je begeleid en ervaar je het Overview Effect. Het unieke gevoel dat astronauten hebben wanneer ze vanuit de ruimte op de aarde kijken. Je realiseert je dan hoe klein en kwetsbaar de aarde is en steun je ook gelijk het wereldwijde educatieprogramma van SpaceBuzz.

Meer weten?
Help een dag mee met de voedselbank ‘Berliner Tafel’ in Berlijn.

Berlijn is een prachtige stad. Maar net als in andere steden zijn hier grootstedelijke problemen, zoals armoede. Je draagt bij door een dag fruit en groente dat afgedankt is door markten, supermarkten en groothandels te helpen sorteren. De levensmiddelen worden vervolgens verdeeld onder de mensen die dit het hardst nodig hebben. Tegenwoordig levert Berliner Tafel haar spullen aan meer dan 300 sociale projecten.

INTERESSE?