Hello 2022 - Hello Zuid Afrika

Een héle maand de tijd om rond te reizen door Zuid-Afrika? Dit liet onze projectmanager Lisa zich niet twee keer zeggen. Wie ooit al eens in Zuid-Afrika is geweest, weet maar al te goed dat zelfs een maand tijd te kort is om alles te kunnen zien in dit prachtige veelzijdige land. Toch heeft ze zeker niet stil gezeten, en deelt ze graag haar reiservaringen in deze blog.

Fietsen door Soweto

Ik begon mijn reis met een bezoek aan de hoofdstad, Johannesburg. Wie meer te weten wil komen over de geschiedenis van Zuid-Afrika en haar diverse bevolkingen, is hier zeker aan het juiste adres. Op naar Soweto, één van de grootste townships die het land kent, en inmiddels is uitgegroeid tot miljoenenstad. Bij het Hector Pieterson Memorial ontmoet ik mijn gids voor de dag, Pulé. Uiteraard heb ik als Nederlander gekozen om deze tour al fietsend te doen. We fietsen langs verschillende wijken, en zo ontdek ik dat Soweto haar eigen voetbalstadion en bierbrouwerij heeft. Van fietsen krijg je dorst dus die bierproeverij kwam zeker goed van pas!

Walvissen spotten in Plettenberg Bay

Na een paar dagen in de stad werd het tijd om de natuur op te zoeken. De tuinroute biedt oneindig veel mooie plekken aan de Westkust van Zuid-Afrika, en is perfect om af te reizen met een busje. Een van mijn favorieten is het badplaatsje Plettenberg Bay. Zeker de wandelroute op het Schiereiland Robberg is écht een aanrader. Op een mooie dag kan je vanaf hier zelfs walvissen en dolfijnen spotten!

Wijnen in Franschoek

Als échte wijnliefhebber kon ik een bezoek aan één van de wijngebieden zeker niet overslaan! Ik verbleef in hartje Franschoek in een fantastisch 5-sterren Boutique hotel. Het gebouw zit vol geschiedenis, aangezien het dateert uit de tijd dat de Hugenoten hier kwamen wonen, eind 17de eeuw. Gasten mogen gratis gebruik maken van mountainbikes. Zo kan zelfs de aangewezen bob nog een extra glas wijn bestellen.

Sundowner met uitzicht op Tafelberg

Een mooie zomerse dag afsluiten in Zuid-Afrika doe je met een drankje of een “sundowner” zoals de locals het noemen. In Kaapstad, genesteld onder Tafelberg net boven Camps Bay, zit één van mijn geliefde plekjes om te genieten van een heerlijk glas Zuid Afrikaanse Sauvignon. Dit restaurant heeft een ruim terras waar je zit aan lange picknicktafels, met je voeten in het gras en zicht op de Tafelberg en de zee. Deze locatie is perfect voor groepen. Denk bijvoorbeeld aan een business lunch na een volle ochtend meeting, of een onvergetelijk jubileum diner.


Zie jij jezelf ook rondreizen door Zuid-Afrika, samen met je collega's? Wij gaan met plezier voor je aan de slag om een op maat gemaakt voorstel voor je samen te stellen. Al onze offertes zijn vrijblijvend.

Geschreven door
Lisa Zandvliet