Hello 2022 - Hello New York

Onze collega Valérie wist niet hoe snel ze haar koffer kon inpakken nadat het reisverbod voor de Verenigde Staten werd opgeheven. Op naar haar geliefde stad New York. “Hoe zou de sfeer zijn na ruim 2 jaar corona?” vroeg ze zich nog af bij de gate. Nu weet ze het zeker, the Big Apple never disappoints! Lees verder voor de meest recente NY tips!

Thanksgiving & het observatie deck

Toen ik aankwam in New York, was Thanksgiving in volle gang en was de stad één groot feest. De Macy’s parade is zeker één van de highlights! Hele straten worden afgezet voor deze parade, die bekend staat om de praalwagens met enorm grote ballonnen van bekende personages.

Tijd om op pad te gaan, en te ontdekken wat New York (op)nieuw te bieden heeft. In Hudson Yards, een buurt ten westen van Manhattan, vind je één van de hoogste observatie decks in de wereld! Met de lift stond ik binnen 60 seconden op de 100ste etage van deze skyscraper, met spectaculair uitzicht over Manhattan. De échte waaghalzen kunnen gaan voor een extra adrenaline rush: zich wagen op het glazen gedeelte van het deck. Als je tussen je voeten kijkt zie je de mensen beneden op straat lopen!

Gerenoveerde hotels
Ook qua hotels heeft New York niet stil gezeten de afgelopen tijd. Eén van de meest iconische 5-sterren hotels, pal aan Central Park gelegen, is inmiddels volledige gerenoveerd. Dit vraagt uiteraard om een bezoek, dus pak ik de metro richting Midtown Manhattan. Vroeger woonde de eigenaresse van het pand op de bovenste etage. Op de 46ste verdieping had zij voor zichzelf een zwembad laten bouwen. Dit zwembad is nu omgebouwd tot een sfeervolle cocktailbar, waar ook locals graag genieten van een Old Fashioned. Kortom, het is een fantastisch hotel geworden, met als kers op de taart 360 graden uitzicht over Central Park.

Zonsondergang in New York

Mijn beste tip om een dag in New York af te sluiten? Pak rond zonsondergang de gratis ferry naar Staten Island. De rode en oranje tinten van de zon die langzaam verdwijnt, weerkaatsen prachtig tegen de gebouwen. De NY skyline op z’n best. Wanneer je de ferry weer terugneemt is het donker, en is de skyline gevuld met honderden lichtjes van de skyscrapers.

Geschreven door
Lisa Zandvliet