Hello 2022 - Hello Düsseldorf

Onderweg naar Düsseldorf

Er zijn van die steden waar je onderweg naar je vakantiebestemming vaak langsrijdt, en nooit stopt. Te dicht bij Nederland om je auto al te moeten laden of te tanken of nog met een hele berg aan kilometers op de teller. Voor mij is Düsseldorf, de hoofdstad van Nordrhein-Westfalen, zo’n stad.

Korte stop voor een ‘kaffee und kuchen’

Maar ook voor kortere reistijden is het fijn om halverwege te stoppen voor een ‘kaffee und kuchen’. Zo vind je in Essen het Unesco-werelderfgoed ‘Zeche und Kokerei Zollverein’. Tijdens de industriële periode was Zeche Zollverein de grootste steenkolenmijn ter wereld. Tegenwoordig is het industriële complex dé plek voor kunst, cultuur en creativiteit. Hier vind je ook talloze gezellige cafés en restaurants. Het grote terrein wordt in de zomer vaak gebruikt voor grootschalige evenementen. Zo kan je in de zomer genieten van het gourmet-festival of een open air-bioscoop. Het Red-Dot-Design museum is ook zeker een bezoekje waard voor wie interesse heeft in de steenkolenmijn en haar geschiedenis.

Na een heerlijk stuk kirschkuchen zet ik mijn reis voort richting Düsseldorf. De iconische ‘Rheinturm’ springt al gelijk in het oog. Boven in deze hoge zendmast bevindt zich een restaurant waar je kan genieten van sushi en een panoramisch uitzicht over de stad (tevens ook te privatiseren voor groepen). Zelf besluit ik te gaan lunchen bij een restaurant wat pal aan de rivier de Rijn ligt. De tafels staan gunstig langs grote ramen geplaatst, waardoor je fijn uitzicht hebt op de stevig stromende rivier en de vrachtschepen die langskomen. Aangezien het iets buiten de oude stad ligt, is het leuk om voor een groepsreis per boot-transfer te komen. De aanmeerplek ligt bij dit restaurant gunstig voor de deur.

Afsluiten met een welverdiend Altbiertje

In het stadscentrum bevindt zich dé shoppingstraat van de regio: Königsallee of ook wel ‘’Kö’’ genoemd door de locals. Hier vind je vooral de wat sjiekere winkels en stijlvolle boetieks. Binnen een paar stappen van de Kö zit je in de ‘Altstad’, het oudste stukje stad van Düsseldorf. Ook weleens ‘’de langste bar ter wereld’’ genoemd. Je vindt hier namelijk maar liefst 300 verschillende brouwerijen, cafés en discotheken, dit allemaal gelegen aan één lange straat! Uiteraard neem ik hier nog even een altbiertje, voordat ik besluit mijn reis te vervolgen.

Vraag vandaag nog je offerte aan!

De stad is goed begaanbaar om al fietsend je weg in te vinden. En, omdat de stad best compact is, leuk om in weinig tijd de verschillen te ervaren. In het noorden is het haast residentieel met betrekkelijk veel groen en ruimte, statige woonhuizen en fietspaden langs de oever van de rivier. Iets ten zuiden van het centrum vind je het ‘Medienhafen’. Deze buurt is een mix van oud en nieuw, met oude pakhuizen getransformeerd tot moderne kantoren. Heb je zin in een drankje? Flaneer je weg langs één van de vele terrassen en restaurants aan het water. Ook voor mooie architectuur kan je hier je geluk niet op. Kortom: te veel om op te noemen! Waar wacht je nog op?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte voor een op maat gemaakte personeelsreis of bedrijfsuitje naar Düsseldorf!

Geschreven door
Frank Braams